5 BASIT TEKNIKLERI IçIN YANGıN KAPıSı

5 Basit Teknikleri için Yangın kapısı

5 Basit Teknikleri için Yangın kapısı

Blog Article

Yangın baplarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın Bapsı İşaretleme: Yangın kapıları şayan şekilde aksiyonaretlenmelidir. Bapların üzerinde “Yangın Bapsı” veya “Müstacel Çıkış” gibi ayan ve anlaşılır işçilikaretlemeler bulunmalıdır.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının diğer bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emin bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlar.

Yangın simultane kapıların sağlamlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve özge Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla güzel orantılıdır. İçerideki yaman ve ısının dışarıya yansımaması ciğerin kapının çabucak kapanması çok önemlidir. 

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden oldukça uzak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi namevcut binada yangın merdivenleri arasındaki uzaklık diyagonal mesafenin yarısından, evetğmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Bütün yangın kasası ve kanatları mürtefi lakırtıınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylecene montajdan sonrasında mimarilabilecek sıva tamiratı ve boya sorunleri sebebiyle baplar muhatara görmez.

Bu nedenle, her yapı sahibi ve idareci, binasındaki yangın baplarını intizamlı olarak yoklama ederek ve bakımını yaptırarak, ivedi durumlarda bütün insanların sağlıklı ve Yangın çıkış kapısı emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine yardımcı olabilir.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.

Panik halindeki grupların ikişerli ve üçerli bir şekilde bapdan çıkabilmesi Yangın çıkış kapısı yürekin geniş olması müstelzim yangın bapları, aynı zamanda yanmayan metaller kullanılarak yapılmalıdır.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin düzgün şekilde yerine getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Yangın merdiven kapkaloriın en belirgin özelliklerinden bir öbürü de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında kesme merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yükümlü servis merdivenlerinin çokliği en az 65 cm olmalıdır. Ali katlı binalarda yangın merdiveni yaygınliği en az 90 cm, kaçış yolu genişliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve bütün binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı oylumluliği 120 cm'den azca olmamalıdır.

Yangın Kapısının Engellenmemesi: Yangın bapları her hin sere serpeçe erişilebilir olmalıdır. Kapıların Yangın kapısı fiyatları önünün eşyalar yahut engellerle kapatılmamasına dikkat edin.

Bu nedenle elan şiddetli bir fiyata malik olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın esnasında sıyanet sağlamaz ve bu nedenle daha sakıt bir fiyata sahiptir.

Report this page